Sunday, 20 February 2011

Eesti sünnipäev on tulemas!

Järjekordse kerge veinipohmakaga (märtsikuu tuleb mul täiesti alkoholivaba, ma luban) ei ole üldse hea idee toidublogisid lugeda. Kui ma kunagi halvasti tundes ei tahtnud söögist mõeldagi, siis nüüd vaid sööks :) Lisaks selline seisun sunnib mind alati ülimalt agaraks, justkui tahaks heaks teha selle väikese libastumise.

Lisaks on ju ka 24veebruar väga ligidal ja armas oleks midagi eestimaalist teha. Kui päris 24ndal ei jõua, siis 25ndal, sest siis on töölt päev vabaks võetud. Nüüd on muidugi küsimus - mida teha?Siiamaani on peast käinud järgnevad mõtted:

- Sealiha. Ma ei tea küll, millisel viisil, aga ammu ei ole sealiha söönud ja isu on suur. Poest ostame ise enamasti kanaliha või loomaliha miskipärast.

- Kartulid. Eriti kartulipannkookide isu on, sest neid sõin ma viimati, kui mu ema veel elas. Kurgi-hapukoore salat kõrvale ja mmm...

- Frikadellisupp. Ohhh, nii tahaks! Siin vist frikadelle ei müüda, aga ega nende tegemine ei peaks ju raske olema.

- Kräsupea kook. Ma arvan, et see ei vaja mingeid kommentaare.

Igasugused muud soovitused isamaalisteks toitudeks on ka oodatud!

Kuigi üsna kindel on see, et ma teen need kõik asjad ükshaaval ära, sest kaua ma ikka isutan. Siinses köögis kokkamist ma küll vihkan, aga hiljem on oma toas head toitu süüa ju väga mõnus.

Ma olen tulihingeline koduse toidu hindaja ja valmistoite ostame väga harva, pigem käime väljas söömas. Siin ei ole üldsegi sellist salatite ja muude valmis lihatoodete ostmist, kui ma Eestis tegin. Ma ei saa öelda, et siin kehvem oleks, sest mind ei ole iial isegi uudishimu valmistoidu leti juurde viinud. Mis on muidugi väga positiivne minu meelest. Oleks vaid täiesti oma köök, siis ma nuumaks Rogeri veelgi paksemaks :)

1 comment:

Tervitused ja uudis!

Tervitused kaugelt maalt! Viimasest postitusest on üle aasta ja ma otsustasin, et ma isegi ei vabanda selle pärast. Viimasel aastal olen üld...