Sunday 22 April 2012

Lihtsuses peitub võlu

Me suutsime olla kaks nädalat ilma Sainsburys käimata! Paar korda väikesest Tescost piima-saia ostsin, aga kodus läks kõik viimased toiduraasud ärakasutamisele, mis oli hea. Tänaseks oli mul üksikasjalik nimekiri olemas, millele kõigele isegi sain hinnad kõrvale. Ostsime mõned asjad lisaks ja toiduarve tuli seekord £65, mis on meie toidukoguse kohta üsna hea. Meil on hulgaliselt kanaliha ja aedvilju ja loodetavasti ei pea me nüüd kaks nädalat jälle suures toidupoes käima. 
Peale toidupoes käiku tegin kiirelt pärmitaigna, millest valmistasin üleval pildil oleva pitsasaia. Kerkinud pärmitaigna rullisin lahti, määrisin peale natukene võid ning kondentseeritud tomatipastat. Puistasin peale hulgaliselt tükeldatud sinki ja juustu, keerasin taigna rulli ja küpsetasin u 20 minutit ahjus. 

Tulemus oli nii hea, et me mõlemad sõime kõhud hästi punni. Eks viimasest söögikorrast oli u 6h möödas ka ja kõhud olid peale väljaskäiku üsna tühjad.

Magusaks proovisin teha kohvitorti, aga juba biskviit ebaõnnestus täiesti ning jäi keskelt natukene tooreks. Panin tordi ikka kokku, kraapisin toore taigna välja ja panin keskele rohkem kohvikreemi. Hetkel see ollus taheneb külmikus ja varsti proovin ära, kas tasub ikka süüa.

Igatahes järgmine suur eesmärk on ära õppida korralik tordipõhi :)

8 comments:

  1. Mu lollikindel biksviitpõhja retsept:

    4 muna
    tibake soola
    2 dl suhkrut
    1 dl jahu
    1 dl kartulijahu
    2 tl küpsetuspulbrit
    Vahusta munavalge tsipakese soolaga ja munakollane suhkruga. Sega munavalge munakollase sisse (õrnalt!). Siis sõelu hulka jahud+lüpsetuspulber ja sega jällegi õrnalt.
    Küpseta 175 kraadi juures kuni on küpsenud.



    Alati tuleb välja. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma tegin üsna sarnase retseptiga, ainult soola ei pannud, suhkrut panin 1.5dl ja kartulijahu asemel panin maisijahu.

      Ma arvan, et asi oli pigem liiga väheses küpsetamises: 200 kraadi juures vaid 25min. Teinekord proovin sinu retsepti järgi ja küpsetan madalama temperatuuri juures natukene pikemalt.

      Delete
  2. aga mis asi on kondentseeritud tomatipasta?
    kas mõtled kontsentreeritud pastat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mõtlesin küll jah, aga suures tuhinas tuli midagi muud välja. Aitäh märkamast, ma parandan kohe ära :)

      Delete
  3. mina teen biskviiti seal mainitud retsepti järgi ja tuleb väga hea: http://elinakokkab.blogspot.com/2011/06/dzunglitort-ja-autotort.html

    ja lisaks olen järginud neid nippe: http://www.toidutare.ee/aabits.php?id=10808&hi=biskviit

    ReplyDelete
  4. Mina teen klassikalise 3 muna + 3 spl jahu + 3 spl suhkrut. Koguseid saab suurendada vastavalt vajadusele, sama malli järgi. Väga lihtne ja mahlane biskviit tuleb. Kõigepeal vahustad muna koos suhkruga väga tugevaks vahuks, ca 10 min läheb aega, siis sõelud hulka jahu, aga selle segad siis õrnalt lusikaga, mitte miksriga sisse. Segama peab alt poolt üles ja võimalikult vähe, et õhk võimalikult vähe välja läheks. Koputada ega raputada ei tohi ka. Kui segatud, siis kallad pannile ja küpsetad 200 kraadi juures ca 15 minutit. Oleneb paksusest. Vahepeal ahju ust lahti pole hea teha, võib kokku vajuda. Ainult lõpupoole katsud käega õrnalt, et pealmine kiht enam niiske poleks või vajutad õrnalt näpuga koogi peale ja kui kook ise üles tuleb, siis on valmis. :)

    soovitan kringlid ja muud pärmitaigna küpsetised munaseguga üle määrida enne ahju panekut, jääb läikivam ja ilusam, kuigi su küpsetised on iseenesest juba väga ilusad ja isuäratavad. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suur aitäh soovituse eest biskviidi suhtes. Kogun rohkelt mune ja siis hakkan erinevaid variante ära proovima, mis minu jaoks kõige paremat tulemust anda võiks.

      Aeg-ajalt ma ikka määrin pärmitaigna küpsetisi munaga, aga ma olen selles üsna laisk. Kuid ilusamate piltide saavutamiseks tuleks seda kindlasti rohkem teha :)

      Delete

Tervitused ja uudis!

Tervitused kaugelt maalt! Viimasest postitusest on üle aasta ja ma otsustasin, et ma isegi ei vabanda selle pärast. Viimasel aastal olen üld...