Tuli välja parem, kui laupäevane pannkoogi moodi biskviit, aga siiski mitte perfektne.
Kasutasin 4 toasooja muna, 2dl suhkrut, 1dl jahu, 1dl maisijahu (kartulitärklise asemel, sest seda meie poes ei leidunud) ja 1tl küpsetuspulbrit. Taigen tuli minu meelest ideaalne - vahustasin mune suhkruga 6 minutit ja see oli ülimalt õhuline, sõelusin jahud kaks korda läbi ja segasin imeõrnalt munavahu hulka.
Ma olen kindel, et viga on küpsetuses. Esmalt küpsetasin 20minutit 200C juures ning kook kerkis nähtavalt ülihästi. 20minuti lõpus oli aga keskosa veel jumalast vedel, seega vähendasin temperatuuri 175Cni ning küpsetasin veel oma 35minutit, kuni ma lõpuks enam-vähem küpsenud biskviidi sain. Ilusastki kerkinud kook vajus küll keskelt vähekene lohku ning pealne oli kergelt besee-moodi ja krõmpsuv, seega tuli pealset natukene ära lõigata.
Peale panin kohvikoogist järgi jäänud kreemi ning mõningad röstitud mandlid ja maitse oli iseenesest väga hea ja täitsa biskviidi moodi.
Varsti tuleb kindlasti proov 3, sest ma pean saama ideaalse biskviidi! Siis on plaanis lasta koogil 200C juures kohe vähemalt 35-40 minutit küpseda. Kõik, mis ma teen, PEAB alati hästi välja tulema, seega ma ei saa keskpärase tulemusega leppida, eriti kui plaanis vähem kui kuu aja pärast olevaks pulma-aastapäevaks ise üks uhke tort valmis meisterdada.
Stay tuned...
Aga äkki on ahjus probleem? Et ei ole õige temperatuur? Kas ahi on uus või vanem? Mul oli enne ahi, mis andis vale temperatuuri, see oli täielik küpsetamise nuhtlus. No ja gaasiahjust ma parem ei räägi...
ReplyDeleteAhi on umbes vaid 11 kuud vana ning kõike muud on ta siiamaani üsna hästi küpsetanud. Tegemist on aga "fan assisted" ahjuga, mitte tavalise ahjuga. Ma ei tea, mis selle eestikeelne vaste olla võiks, aga tavaliselt soovitatakse sellega küpsetada nõrgemal temperatuuril kui tavalisel ahjul.
Deletepigem küpseta biskviiti madalamal kuumusel, sest kui sa kõrgel kuumusel küpsetad, siis tekib varakult koorik peale ja see takistab biskviidil kerkida...
ReplyDelete