Monday 11 June 2012

Pühapäeva menüü

Ei ole mõnda aega toidust rääkinud, seega paneks tänase menüü siia koos piltidega kirja. 

Hommikut alustasime väga traditsiooniliste pannkookidega. Meie peres need küll väga traditsioonilised ei ole, sest me iga pühapäev neid ei tee, pigem korra-kaks kuus. Neist selline pool-udune Instagrami pilt ka.


Meile meeldivad väikesed pannkoogid rohkem, ning vahele panime moosi. Läksin natukene küpsetamisega hoogu ja pannikaid sai terve karbitäis, seega paari päeva hommikusöök on ka olemas.

Lõuna oli meil üsna hiline täna, kella 16 ajal. Sõime eile valmis tehtud kartuli-munasalatit, millele lisasin maitseks ka konservherneid ja sibulat. Kartsin, et kaasale jääb ehk natukene magedaks, aga hoopis vastupidi, talle väga meeldis. 


Ahjus küpsetasin kana ka, mis seekord valmis fooliumisse mässitult. Kanafileed maitsestasin laimiga, creoli kastmega, sibulaga, soolaga, musta pipraga ja peale panin veel Mrs Ball's tšatniga, mis meie rõõmuks pärast paarikuust ärakadumist taas Saisbury poodi ilmus.

Lihale lisaks paar huvitavat Trinidadi ja Tobaagost pärit vürtsi - amchari ja kuchelat. Mõlemad on mangost tehtud ja ülimalt vürtsikad tšatni moodi konservid/kastmed (ma ei oska hästi seletada, mis nad on, nagu näha), mis sobivad otse purgist võtmiseks lihatoitude kõrvale.


Tunnikene hiljem valmisid kaneelikuklid, mille jaoks olen parima retsepti leidnud Mari-Liisi blogist. Kaneelikuklid on ühed minu suured lemmikud ja miskipärast ei olnud neid tükk aega teinud. Kui ma Rogerilt küsisin, kas ma peaks midagi küpsetama ja kui, siis mida ta tahaks, siis ta ütles: "Those swirly things." Heh, sellest pidin ma aru saama, et kaneelikukleid tahab.

Pärmitainast kergitasin ahjus pärast kana küpsetamist, kui ahi veel soe oli. Seekord läks taigna peale pantud kile aga üsna vahvalt punni, et ma pidin kohe pilti tegema.


Kuklid ise tulid seekord hästi küpsenud  välja ja ühest kausist nosisime natukene enne pildi tegemist ära.



Õhtu ilmselt möödub kukleid nosides, vaevalt enam õhtusööki tegema hakkab, sest mõlemal on veel kõhud punnis.

4 comments:

  1. Ma just môtlesin et mis huvitav anum sul taigna kergitamiseks on :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toidukile trikid. Olen varemgi kausi kilega katnud kerkimise ajaks, aga varem ei ole sedasi paisunud. Koduperenaise päeva suurim müstika :P

      Delete
  2. Nii ägedad pannkoogid! Palun jaga retsepti, kui just perekonnasaladus pole :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei ole mingit saladust ja ega korralikku retseptigi ei ole, kõike panen silma järgi. Alustasin kahe munaga, mis vahustasin natukese suhkruga. Lisasin paar supilusikatäit hapukoort, siis piima ja natukene muna ja segasin kõik ilusti segamini. Seejärel lisasin näpuotsatäie söögisoodat ja nii palju jahu, et taigen oleks hapukoorepaksune. Ma kasutan alati kaks muna ja olenevalt selles, kui palju pannkooke tahan, lisan kas rohkem või vähem piima ja jahu.

      Delete

Tervitused ja uudis!

Tervitused kaugelt maalt! Viimasest postitusest on üle aasta ja ma otsustasin, et ma isegi ei vabanda selle pärast. Viimasel aastal olen üld...