Sunday, 29 January 2012

Tegin sushit

Vaadates oma Facebooki, siis tundub Eestis olevat üsna popp ise sushit teha. Ega ma ei saa kehvem olla ja tahtsin ka teha. Ostsin Sainsbury'st üks kord nori ja sushi riisi ära, et asjaga algust teha. Roger sai Hiinalinnas käies mulle bambuse mati ja paar paari söögipulki. Siis oli suur sushi äädika jaht, mille ma isegi ühes Hiinalinna poes leidsin, aga kahjuks oli sealne järjekord meeeletu, vähemalt tund aega oleks läinud mul ühe ostuga järjekorras seismine. Lõpuks Waitrose's leidsin riisi äädikat ja otsustasin sushi riisi ise teha suhkrut ja soola lisades.
Internetis lugesin eelnevalt mitmeid mitmeid õpetusi ja riisi tegemine tundus kõige keerulisem. Hakkama ma aga enda meelest sain, sest pesin riisi enne keetmist ilusasti, keetsin seda õigesti õpetuse järgi ja riis oli mõnusalt kleepjas vormimiseks, täpselt nagu õpetuses ütles.
Alustuseks täidistega ei viitsinud ma eriti eksperimenteerima hakata ja panin vaid tuunikala ja kurki. Tuunikala segasin natukese naturaalse jogurti ja vürtsidega, et maitset natukene rohkem oleks. Sushi rullimine ei olnudki nii keeruline nagu ma ette kujutasin, aga riis kleepus küll igale poole ja üsna segadust tekitav töö oli.
Tehtud ma aga nad sain! Maitse küll ei ole päris nii hea nagu restoranide omad, aga esimese korra kohta päris söödav.

1 comment:

  1. Riisiäädikat ei ole tingimata vaja: riisi võib maitsestada ka sidrunimahlas lahustatud soola ja suhkruga. Mulle maitseb niiviisi isegi rohkem.

    Riis ei kleepu niiväga käte külge kui teha käed enne riisi käsitlemist külma veega märjaks.

    ReplyDelete

Tervitused ja uudis!

Tervitused kaugelt maalt! Viimasest postitusest on üle aasta ja ma otsustasin, et ma isegi ei vabanda selle pärast. Viimasel aastal olen üld...