Tuesday 3 April 2012

Toidust, millest muust

Päeva avastus on see, et manna on inglise keeles semolina. Miks ma seda varem ei teadnud?! Mul on pikemat aega olnud meeletu manna isu ning suvel Eestis käies plaanisin seda isegi kaasa osta, aga kahjuks kuna ma vedasin oma terve riidekapi endaga kaasa, siis ühte lisakilo ma tõesti ei saanud lubada. Igatahes, kui ma see nädal poodi läheme, ostan mina mannat, mida meie kallis Sainsburys täiesti vabalt müüb, ma olen seda ise ju mitu korda näinud.

Ema tavatses mul üsna tihti mannaputru teha ja minule maitses see eriti külmalt ja kui sellele suhkrut peale puistata. Roger ei ole seda vist kunangi saanud, seega oleks hea see ära proovida. Oh, ja nüüd saan ma Moskva saiakesi ka teha. Ja mannavahtu ka! Nostalgia, mida ma viimasel ajal väga jahin :)

Täna üritasin suurele viimase aja küpsetamisele vahelduseks paastuda, aga lõpes see koduse leiva tegemisega ning seejärel jõin tassi kohvi ja sõin natukene jäätist. Üldiselt aga suutsin süüa vähem ja tervislikumalt kui tavaliselt, mis on viimasel ajal edusamm. Homme teen aga kringlit, mille jaoks ma isegi rosinad rummi sisse likku panin. Lähen teen nüüd mõned kükid ja muud harjutused, et end kringliks valmistada.

Lisa: Tegin just teise avastuse, et kanamaks maksab Sainsburys ainult 99 penni. Tuleb lõpuks mingi toidu-purusti ära osta ja ise pasteeti teha proovida. Nii tahaks kõike ise teha...

6 comments:

  1. Ma plaanin ka nädalavahetusel pasteeti teha, aga mul on õnneks vanakooli hakklihamasin, mille pärandas mulle eks-ämm :P Jääb mõnus sõmer, mitte nagu poeoma.

    Seoses mannavahuga, siis ma leidsin ingliskeelse nimetuse mõned aastad tagasi, kui oma väikevennale Austraaliasse mannavahu retsepti saatsin (tal oli ka lapsepõlvemagustoitude isu peal). Mul külmkapis ootab üks naturaalne õunamahl, et mannavahuks saada, eile õhtul ei jõudnud ära teha, aga täna-homme tuleb jälle üks suuuuuuur potitäis (mu mehe ja lapse lemmikmagustoit).

    Tervitused väga lumisest Eestist:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul ei ole mõtet päris hakklihamasinat ostma hakata, pigem mingi saumiksri ja toidubüreestaja taoline vidin, mis ei võtaks liialt ruumi ja mida ma saan ka teiste toitude jaoks kasutada. Ma olen ammu mõelnud ka büreesuppide ning smuudide tegemisele, seega taoline vidin leiaks kasutust küll.

      Head mannavahutamist! :)

      Tervitused vastu päikesepaistelisest Londonist :)

      Delete
    2. Tegelikult ma unistan super-masinast, Kitchen Aid Artisanist, millele saab lisasid nagu hakklihamasin, pastamasin, mahlamasin juurde osta. Kitchen Aid blender (nunnu sisustuselement, ok-ok jäätisekokteile on ülimugav teha) juba on, aga suppide jaoks kasutan saumiksrit.

      Ja täiesti kade päikese peale :)

      Delete
    3. Ooo, Kitchen Aid... Ma olen seda korduvalt Amazonis imetlenud, aga kahjuks hetkel ma tõesti ei saa seda endale lubada. Aga ühel päeval saab ta mu omaks! :)

      Delete

Tervitused ja uudis!

Tervitused kaugelt maalt! Viimasest postitusest on üle aasta ja ma otsustasin, et ma isegi ei vabanda selle pärast. Viimasel aastal olen üld...